Speltakken › Bevers

tot 15:00 uur
(Samen met de Welpen)

Over de Bevers

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets samen met andere kinderen te doen en lekker (buiten) bezig te zijn met de natuur? Kom dan bij de bevers!

De bevers van scouting Marsua herken je aan hun blauwe Marsuasweater en rode polo. Verder dragen ze net als alle andere Scouts een das. Zo horen ze er echt bij.

Samen met de spelfiguren beleven de Bevers verschillende avonturen in het denkbeeldige dorp ‘Hotsjietonia’. Ook hebben wij een knuffelhondje (Billy) die elke week bij een andere Bever mag logeren.
De activiteiten variëren van knutselen en spelletjes tot een logeerweekend ergens in een tent of in een clubgebouw.

Het verhaal over Hotsjietonia
Bij Lange Doener kwam er een oude vriend op bezoek. Zijn naam is Willem Wereldwijd.
Hij gaat er vaak op uit om vreemde landen te ontdekken. Hij vertelde er veel over aan Lange Doener. Dat hij nog meer Bevers had ontdekt, en dat hij zelfs bij de neef van Hippe Springveer op visite was geweest. En die woont aan de andere kant van de wereld!

Lange Doener vertelde aan alle mensen in Hotsjietonia dat hij wel graag mee zou willen met Willem op wereldreis. Juffrouw Pompedomp, Frederik Scheurenmaar en Lappezak wilden eigenlijk ook wel eens op vakantie naar een warm, ver land. En Hippe Springveer had zijn neef al heel lang niet meer gezien. Ze besloten met zijn allen mee te gaan met deze bijzondere reis!

Maar er moest toch iemand bij Hotsjietonia blijven? En jullie dan?? Alle bevers?
Billy wilde wel thuisblijven om op alles te passen…

Terwijl Billy een wandelingetje door het bos aan het maken was, raakte hij de weg een beetje kwijt! Hij liep naar twee mensen die aan het zagen waren. De twee mensen, Bas Bos en zijn vrouw Rebbel, wilden hem wel helpen de weg terug te vinden.
Toen ze weer aankwamen bij het huis, vertelde Billy van alle mensen en de wereldreis.
Ze zeiden tegen elkaar dat Billy toch niet zolang alleen kon blijven?
Ze wisten nog wel een paar vrienden die op zoek waren naar een mooi plekje om te kunnen wonen. Het waren hele leuke vrienden, maar te veel voor in het huis.

Ze hebben allemaal verschillende huizen gebouwd, en nu is Hotsjietonia geen huis meer, maar een dorp!

Ben je benieuwd geworden wie er allemaal in het dorp wonen? Klik dan op het dorp!

Laatste foto's

Geen foto's