Speltakken › Scouts

Scoutswet »

Planning in de agenda »

Over de Scouts

De Scouts is een groep die niet een specifiek thema hebben, meestal zijn de activiteiten gericht op zaken als pionieren, tochttechnieken en kamperen.

De Scouts zijn onderverdeeld in verschillende patrouilles. Een patrouille is een groepje van tussen de 5 en 8 Scouts. Elke patrouille heeft een eigen kleur en een eigen partouille-leider.

De Scouts zijn van alle markten thuis. Of het nu pionieren, koken, een tent opzetten of een tocht lopen is, de Scouts doen het allemaal.

Eén keer in het jaar is er een zomerkamp. Een hele week kamperen op een Scouting Terrein in Nederland. Al een paar maanden van te voren wordt er voorbereid aan dit kamp. Meestal door te oefenen met zaken die ze op het kamp tegenkomen.

Op zo’n zomerkamp doen de Scouts alles zelf, van de tent opzetten tot een keuken pionieren waarin ze zelf een fatsoenlijke maaltijd kunnen bereiden.

Laatste foto's

Geen foto's