Maatregelen coronavirus

Update Coronavirus

24 maart

Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 mei niet door te laten gaan.

Sinds maandagavond 23 maart gelden nieuwe maatregelen van de overheid in de aanpak van het coronavirus. Eén van deze maatregelen betreft dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen. Daarnaast blijft de overheid aandringen op het beperken van sociale contacten, stimuleert ze dat mensen thuis blijven werken en 1,5 m afstand houden. Met bovenstaand advies sluit Scouting aan bij de maatregelen die de overheid heeft afgekondigd.

Concreet houdt dit in dat wij tot en met 1 juni a.s. geen reguliere opkomsten draaien. Ook kiezen wij er met pijn in ons hart voor om onze groepsactiviteiten tot aan de zomervakantie niet door te laten gaan. Hoe we omgaan met ons groepskamp die voor deze zomer staat gepland nemen wij de komende weken een beslissing.

Toch hebben wij ook goed nieuws te melden! Onze leidingteams zijn op dit moment druk aan het brainstormen hoe we onze jeugdleden op afstand toch een leuke scoutingactiviteit kunnen bieden.

Zodra er wijzigingen zijn in de opgelegde maatregelen of in het advies van het RIVM informeren wij u zo snel mogelijk.

Tot die tijd, pas goed op elkaar en hopelijk tot snel!

Opkomsten gaan niet door

12 maart, aangepast op 14 maart

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 6 april niet door te laten gaan.

In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats, met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

Onze Scoutinggroep volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten de komende weken, tot 6 april gepland stonden NIET doorgaan.

We zullen u zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten die hierna volgen.

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden.