Maatregelen coronavirus

Hervatten van de opkomsten

12 mei

Vanaf 29 april jl is het gelukkig weer mogelijk om voorzichtig onze scoutingactiviteiten weer op te pakken.

Achter de schermen zijn we de afgelopen weken druk geweest om alles zo veilig mogelijk en binnen de richtlijnen van het RIVM en Scouting Nederland te kunnen realiseren.

We zijn dan ook enorm opgelucht en trots om te mogen vertellen dat we zaterdag 16 mei a.s. onze opkomsten weer kunnen opstarten!

Door alle regels zijn wij echter wel genoodzaakt om de opkomsten en tijden aan te passen.

Lees daarom goed onderstaande regels door.

• Heeft u of uw kind een of meerdere symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, of koorts kom dan niet naar de opkomst.
  • Ga thuis naar het toilet. De toiletruimte zijn in principe gesloten, alleen bij “hoge nood” zullen weeen uitzondering maken.
  • De opkomsten vinden buiten plaats. Draag kleding die bij het weer past. Bij slecht weer gaat de opkomst niet door. De speltakleiding communiceert dit ruim op tijd naar hun eigen leden.
  • Houd je aan de opkomst tijden. Kom niet te vroeg en ga na de opkomst gelijk weg.
  • Kom zoveel mogelijk op eigen gelegenheid.
  • Ouders/verzorgers hebben geen toegang tot het terrein. Bij het brengen en halen van de kinderen vragen wij u zo veel mogelijk afstand te houden van elkaar en de leiding. Voor kinderen die met de auto worden gehaald en gebracht zorgt Scouting Marsua voor een veilige aanrij/doorrij-route vanaf de Vogelweg.
  • De opkomstentijden zijn aangepast:
      • Zaterdag 09.30 – 10.30 uur bevers
      • Zaterdag 11.30 – 13.00 uur ochtendwelpen
      • Zaterdag 13.30 – 15.00 uur middagwelpen
      • Zaterdag 19.00 – 20.30 uur scouts.
  • Wij mogen geen consumpties aanbieden, neem daarom vanuit huis evt. zelf een pakje of flesje drinken mee.

Zie ook het advies van Scouting Nederland.

Uiteraard houden wij ons allemaal aan de 1,5 meter regel. Echter deze regel geldt niet voor de Bevers en de Welpen onderling. Wij volgen hierin wel het advies van Scouting Nederland en zullen daarom geen contactspellen aanbieden.

Het zijn al met al best veel regels en het vraagt van ons allemaal veel improvisatie en acceptatie. Maar alleen samen met u kunnen wij uw kind(eren) een veilige scoutingopkomst bieden.

Wij hopen jullie allemaal zaterdag in goede gezondheid en met een warme glimlach te mogen ontvangen.

Voor vragen mag u altijd contact opnemen via info@scoutingmarsua.nl.

Update Coronavirus

24 maart

Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 mei niet door te laten gaan.

Sinds maandagavond 23 maart gelden nieuwe maatregelen van de overheid in de aanpak van het coronavirus. Eén van deze maatregelen betreft dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen. Daarnaast blijft de overheid aandringen op het beperken van sociale contacten, stimuleert ze dat mensen thuis blijven werken en 1,5 m afstand houden. Met bovenstaand advies sluit Scouting aan bij de maatregelen die de overheid heeft afgekondigd.

Concreet houdt dit in dat wij tot en met 1 juni a.s. geen reguliere opkomsten draaien. Ook kiezen wij er met pijn in ons hart voor om onze groepsactiviteiten tot aan de zomervakantie niet door te laten gaan. Hoe we omgaan met ons groepskamp die voor deze zomer staat gepland nemen wij de komende weken een beslissing.

Toch hebben wij ook goed nieuws te melden! Onze leidingteams zijn op dit moment druk aan het brainstormen hoe we onze jeugdleden op afstand toch een leuke scoutingactiviteit kunnen bieden.

Zodra er wijzigingen zijn in de opgelegde maatregelen of in het advies van het RIVM informeren wij u zo snel mogelijk.

Tot die tijd, pas goed op elkaar en hopelijk tot snel!

Opkomsten gaan niet door

12 maart, aangepast op 14 maart

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 6 april niet door te laten gaan.

In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats, met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

Onze Scoutinggroep volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten de komende weken, tot 6 april gepland stonden NIET doorgaan.

We zullen u zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten die hierna volgen.

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden.