Welkom bij Marsua

Je bent nu op bezoek bij de website van scoutinggroep Marsua uit Maarssen. Samen met ongeveer 1500 andere groepen maken we deel uit van Scouting Nederland. Scouting staat voor samenwerken, avontuur, ontplooing, respect voor elkaar en je omgeving. Het is een leuke vrije tijdsbesteding voor kinderen en jongeren.

Laatste nieuws van de speltakken

Alle informatie over het nieuwe seizoen lees je hier.

7 november

Vandaag is het natuurwerkdag! Daar doen we met de middagwelpen ook aan mee Ons bos en terrein zien er weer prachtig uit!

24 oktober

Vandaag zijn de middagwelpen ingedeeld in nesten! Nesten zijn kleinere groepjes waar de welpen vaker in samenwerken. Elk nest heeft een ervaren welp als (assistent)nestleider die de leiding mag helpen. Zo bereiden ze zich voor op de scouts!

Vervolgens zijn de nesten met elkaar de strijd aangegaan door onder andere een parkour af te leggen en zelf vuur te maken! En hebben ze het nieuwe spel ‘Water, vuur & aarde’ gespeeld.

17 oktober

In deze gekke tijd gebeuren er ook mooie dingen...

Vandaag mochten we samen met Timmerdorp Maarssenbroek een mooi bedrag in ontvangst nemen.

Tuinmannen van Buitenplaats Doornburgh dank jullie wel!

We gaan voor een fantastisch jubileumjaar!


17 oktober

Vandaag is de Joti Jota! We hebben met de middagwelpen Jamboreee on the Internet en Jamboree on the Air gedaan! Daarnaast druk bezig geweest met morsecode leren! Helaas heeft de leiding wel lopen slacken met goede foto's nemen, vandaar een Lord of the Rings meme om het goed te maken!

Speltakken

Van Bever tot Roverscout

Scouting staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Iedereen kan meedoen aan het Scoutingspel. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij een Scoutinggroep. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind of de jongere.Bevers

Van 5 tot 7 jaar

Welpen

Van 7 tot 11 jaar

Scouts

Van 11 tot 14 jaar

Explorers

Van 14 tot 18 jaar


Roverscouts

Van 18 tot 21 jaar

Pista's

Vanaf 21 jaar

Plusscouts

Vanaf 21 jaar

Vrienden van Marsua

Vanaf 21 jaar