Welkom bij Marsua

Je bent nu op bezoek bij de website van scoutinggroep Marsua uit Maarssen. Samen met ongeveer 1500 andere groepen maken we deel uit van Scouting Nederland. Scouting staat voor samenwerken, avontuur, ontplooing, respect voor elkaar en je omgeving. Het is een leuke vrije tijdsbesteding voor kinderen en jongeren.

Wij zoeken jou!!

Scouting Marsua is op zoek naar enthousiaste leiding. Voor verschillende speltakken is hulp nodig. Vooral bij de Scouts van 11 tot 15 jaar is er volgend seizoen leuke leiding nodig!

Ben jij of ken jij iemand die het leuk zou vinden om onze gezellige pool van leiding te ondersteunen? Of wil je alleen meer informatie? 

Nieuws uit de speltakken

17 september

Veiligheid voorop! Want wat nou als….

De zaterdagscouts hebben deze opkomst daarom geleerd hoe je veilig een brand kan blussen. 🔥

4 september

Ken jij Rabo ClubSupport? Met een paar klikken help jij Scouting Marsua en Timmerdorp Maarssenbroek aan een financieel steuntje in de rug zonder zelf te doneren!!

Als jij via je RaboApp of website op ons stemt dan komt er naar ratio een bedrag vanuit de Rabobank richting jouw keuzes. Het kost jou dus niets dan even wat klikken en wij worden er super mee geholpen! 

2 sept

Start van ons nieuwe scoutingseizoen….. OVERVLIEGEN! Alle overvliegers zijn in goede gezondheid en met veel enthousiasme ontvangen door hun nieuwe speltak. 

2 juli

Afsluiting van het scoutingseizoen met de plusscouts. 

Varen op de Loosdrechtseplassen en we sluiten af met een heerlijke barbecue.

#scoutingmarsua #kader #fijnevakantie

Speltakken

Van Bever tot Roverscout

Scouting staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Iedereen kan meedoen aan het Scoutingspel. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij een Scoutinggroep. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind of de jongere.


Bevers

Van 5 tot 7 jaar

Welpen

Van 7 tot 11 jaar

Scouts

Van 11 tot 14 jaar

Explorers

Van 14 tot 18 jaar

Roverscouts

Van 18 tot 21 jaar

Pista's

Vanaf 21 jaar

Plusscouts

Vanaf 21 jaar

Vrienden van Marsua

Vanaf 21 jaar