Welkom bij Marsua

Je bent nu op bezoek bij de website van scoutinggroep Marsua uit Maarssen. Samen met ongeveer 1500 andere groepen maken we deel uit van Scouting Nederland. Scouting staat voor samenwerken, avontuur, ontplooing, respect voor elkaar en je omgeving. Het is een leuke vrije tijdsbesteding voor kinderen en jongeren.

Wij zoeken jou!!

Scouting Marsua is op zoek naar enthousiaste leiding. Voor verschillende speltakken is hulp nodig. Vooral bij de Scouts van 11 tot 15 jaar is er volgend seizoen leuke leiding nodig!

Ben jij of ken jij iemand die het leuk zou vinden om onze gezellige pool van leiding te ondersteunen? Of wil je alleen meer informatie?

Nieuws uit de speltakken

Scoutskamp 2021!!!
Klimmen, tokkelen, archery tag, kanoën, vlotbouwen, hike lopen, primitief eten, waterballen, zwemmen, keukens bouwen, tent opzetten en afbreken, slecht slapen en niet douchen. Het is eigenlijk te veel om op te noemen😊 wat was het een top week! Dank allemaal! Vanavond sluiten we af met een BBQ op het kampvuur, weerwolven en slapen in een frietbuil! Tot volgend jaar!!!

22 mei

Gisteren zijn de Explorers weer lekker druk bezig geweest. Het pionieren verliep soepel en iedereen heeft zijn/haar steentje bijgedragen aan het gave eindresultaat: een levend tafelvoetbal spel.

Het was een topopkomst!

3 mei

Ontbijt, lunch en avondeten. We eten het elke dag. Maar wat zit er nu in een gezonde maaltijd? Hierover leerden de Welpen zaterdagmiddag tijdens deel 1 van de kookworkshop! Nadat ze hadden geleerd over groente, koolhydraten en eiwitten mochten ze aan de slag met een eigen creatie met groente en fruit. Het resultaat was een kleurrijk en lekker gerecht!

7 maart

De Middag Welpen hebben gisteren Levend Among Us gespeeld! In dit spel moeten de ‘Crewmates’ opdrachten voltooien maar worden ze tegengewerkt door saboteurs verscholen onder de Welpen.

Speltakken

Van Bever tot Roverscout

Scouting staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Iedereen kan meedoen aan het Scoutingspel. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij een Scoutinggroep. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind of de jongere.

Bevers

Scouts