Scouts

Voor kinderen van 11 tot 15 jaar

Elke zaterdag van 18:30 tot 20:30 uur

De Scouts is een groep die niet een specifiek thema hebben, meestal zijn de activiteiten gericht op zaken als pionieren, tochttechnieken en kamperen. De Scouts zijn onderverdeeld in verschillende patrouilles. Een patrouille is een groepje van tussen de 5 en 8 Scouts. Elke patrouille heeft een eigen kleur en een eigen partouille-leider.

De Scouts zijn van alle markten thuis. Of het nu pionieren, koken, een tent opzetten of een tocht lopen is, de Scouts doen het allemaal. Eén keer in het jaar is er een zomerkamp. Een hele week kamperen op een Scouting Terrein in Nederland. Al een paar maanden van te voren wordt er voorbereid aan dit kamp. Meestal door te oefenen met zaken die ze op het kamp tegenkomen.

Scoutingwet

• Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken.
  • Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door.
  • Een scout is trouw, waardebewust en zorgt goed voor de natuur.
  • Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen.