Laatste nieuws

Corona update december 2021


28 november

De maatregelen zijn aangescherpt. We zitten in een mini-lockdown. Er zijn een hoop besmettingen en vooral bij kinderen lopen de cijfers hard op. We hebben hier met de teamleiders samen over gesproken en we hebben het moeilijke besluit moeten nemen om de opkomsten tot en met de kerst niet fysiek te laten plaatsvinden.

Volgens de richtlijnen van Scouting Nederland kunnen fysieke opkomsten wel. Wij wijken dus af van het advies van Scouting Nederland. In onze omgeving horen we veel dat scholen dicht zijn, klassen naar huis worden gestuurd en nog veel meer. Om die kinderen dan vervolgens op scouting allemaal met elkaar in aanraking te laten komen vinden we een groot risico. Dit heeft ertoe geleid dat wij besloten hebben tot en met de kerstvakantie niet fysiek te draaien.

Alle speltakken zullen online de opkomsten voortzetten. Hier krijgen jullie bericht over van de leiding van de speltak.

Wij realiseren ons dat dit besluit niet leuk is maar we hopen op jullie begrip. Mocht je meer informatie willen over dit besluit dan kun je altijd contact opnemen met het bestuur. Doe dit via bestuur@scoutingmarsua.nl.

Voor nu hopen we dat we na de kerstvakantie de opkomsten weer fysiek kunnen oppakken. Uiteraard informeren we jullie hierover wanneer er meer over bekend is.

Mochten er vragen zijn dan horen we het graag.

Lees hieronder onze eerdere berichten.

Overvliegen en seizoen 2020-2021


15 juli 2020

Wat een gekke tijd hebben we achter de rug... Geen normale opkomsten, geen kampen maar dagactiviteiten.

Geen Marsuadag en ook geen overvliegen. Aan dat laatste willen we toch onze aandacht besteden.

Wat is overvliegen? Overvliegen betekent dat je naar de volgende speltak gaat. Er gaan Bevers naar Welpen, Welpen naar Scouts etc. Dit is spannend maar vooral leuk. Tijdens het overvliegen nemen de speltakken afscheid van hun leden en de nieuwe speltakken maken kennis met hun nieuwe leden!

Op zaterdag 29 augustus van 13:00 uur tot 16:00 uur nodigen we alle jeugdleden uit om een klein feestje te vieren voor en met de overvliegers. Als je geen overvlieger bent ben je uiteraard ook heel erg welkom! Over het programma en de corona maatregelen (onder andere of ouders mogen komen kijken) die we moeten nemen tijdens dit feestje horen jullie op een later tijdstip meer.

De Explorers gaan volgend jaar ook weer van start! Om de groep wat meer volume te geven vliegen er een aantal leden iets eerder over dan normaal gesproken de bedoeling is. We hebben er de volste vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen.

De opkomst tijden gaan volgend jaar een beetje wijzigen. Toen we na de Corona stop weer mochten beginnen hebben we de tijden aan moeten passen omdat we niet twee speltakken samen mochten laten draaien. Omdat we volgend jaar een grote groep Bevers en Ochtend Welpen hebben lijkt het ons een goede keuze om dit zo te houden. Omdat alle speltakken wel weer graag terug willen naar 1,5 uur en 2 uurs opkomsten moesten we een paar wijzigingen doorvoeren om dit mogelijk te maken. Voor de Scouts is het fijn dat ze een half uurtje later beginnen zodat ze thuis iets rustiger kunnen eten.

 • Zaterdag 09.30 uur tot 11.00 uur Bevers:

 • Zaterdag 11:00 uur tot 13:00 uur Ochtend Welpen

 • Zaterdag 13.30 uur tot 15.30 uur Middag Welpen

 • Zaterdag 19.00 uur tot 21.00 uur Scouts

 • Vrijdag 20.00 uur tot 22.30 uur Explorers

Alle leden hebben ook een e-mailbericht ontvangen met deze informatie, inclusief een lijst met leden die gaan overvliegen en de samenstelling van de leidingteams in het nieuwe seizoen.

De opkomsten starten weer op vrijdag 4 en zaterdag 5 september. De leiding zal jullie hierover informeren.

Veel informatie maar hopelijk weer een stukje wijzer willen we iedereen bedanken voor afgelopen jaar! We

gaan er komend seizoen weer iets moois van maken.

Heb je na aanleiding van de brief nog vragen dan horen we dit heel graag!

Deze zomer leuke dagactiviteiten


20 juni 2020

Vorige week heeft Scouting Nederland haar advies gepubliceerd over de zomerkampen 2020. Naar aanleiding hiervan hebben wij als groep alle voors- en – tegens uitgebreid met elkaar besproken en zijn we tot een besluit gekomen.

Ondanks dat Scouting Nederland een positief advies geeft hebben wij besloten om dit jaar geen zomerkampen te draaien zoals we gewend zijn.

Maar scouting denkt in oplossingen en omdat ook wij ons enorm hadden verheugd om samen op kamp te gaan, zijn we gaan nadenken over een alternatief. Want ondanks alle regels is er ook nog veel wel mogelijk.

Per speltak zal u een deze dagen worden geïnformeerd welke leuke activiteiten we deze zomer voor jullie hebben bedacht. U moet hierbij denken aan dag activiteiten. Er zullen dus geen overnachtingen plaatsvinden en de activiteiten zullen voornamelijk op ons eigen terrein worden georganiseerd.

Wel staat vast dat wij zaterdag 29 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur de “overvliegers” een vliegende start geven en we samen het nieuwe seizoen openen.

Wij hopen samen met jullie deze zomer er een leuk feestje van te maken.

Bijgewerkte regels per 1 juni


5 juni 2020

We hebben inmiddels alweer voorzichtig een paar opkomsten erop zitten en het was ontzettend fijn om iedereen na al die weken weer te kunnen begroeten.

In de strijd tegen Corona zijn de maatregelen per 1 juni jl. weer een klein beetje versoepeld. Hiermee kunnen wij ook langzaam weer wat meer ons vertrouwde scoutingspel aanbieden.

Hieronder vindt u de aangepast richtlijnen per 1 juni 2020:

 • Heeft u of uw kind een of meerdere symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn,benauwdheid, of koorts, kom dan niet naar de opkomst.

 • Ga thuis naar het toilet. De toiletruimtes zijn in principe nog steeds gesloten, alleen bij “hoge nood” zullen we een uitzondering maken.

 • We mogen weer drinken aanbieden dus dit hoeft niet meer te worden meegenomen van thuis.

 • Jeugdleden tot 18 jaar mogen ook opkomsten binnen draaien. Hiervoor geldt een maximum van 30 jeugdleden excl. leiding. Dus ook bij slecht weer gaan de opkomsten door.

 • Jeugdleden 13+ dienen bij opkomsten binnen wel rekening te houden met 1,5 mtr maatregel.

 • Jeugdleden 18- jaar hoeven bij buiten activiteiten geen 1,5 mtr afstand van elkaar te houden.

 • Leiding van bevers en welpen (13- jaar) hoeven geen 1,5 mtr afstand van de jeugdleden te houden (leiding onderling houdt wel 1,5 mtr afstand van elkaar)

 • 18+ leden mogen uitsluitend buiten activiteiten draaien en houden 1,5 mtr - afstand van elkaar.

 • Houd je aan de opkomst tijden. Kom niet te vroeg en ga na de opkomst gelijk weg.

 • Kom zoveel mogelijk op eigen gelegenheid.

 • Ouders/verzorgers hebben geen toegang tot het terrein. Bij het brengen en halen van de kinderen vragen wij u zo veel mogelijk afstand te houden van elkaar en de leiding. Voor kinderen die met de auto worden gehaald en gebracht zorgt Scouting Marsua voor een veilige aanrij/doorrij-route vanaf de Vogelweg.

 • De opkomstentijden blijven voor nu nog even zoals we eerder hadden aangegeven.

  • Zaterdag 09.30 – 10.30 uur Bevers

  • Zaterdag 11.30 – 13.00 uur Ochtend Welpen

  • Zaterdag 13.30 – 15.00 uur Middag Welpen

  • Zaterdag 19.00 – 20.30 uur Scouts

Ondanks dat voor alle jeugdleden de 1,5 meter regel flink is versoepeld kiezen wij ervoor om nog geen contactspellen aan te bieden.

Voor vragen mag u altijd contact opnemen via info@scoutingmarsua.nl.

Hervatten van de opkomsten


12 mei 2020

Vanaf 29 april jl is het gelukkig weer mogelijk om voorzichtig onze scoutingactiviteiten weer op te pakken.

Achter de schermen zijn we de afgelopen weken druk geweest om alles zo veilig mogelijk en binnen de richtlijnen van het RIVM en Scouting Nederland te kunnen realiseren.

We zijn dan ook enorm opgelucht en trots om te mogen vertellen dat we zaterdag 16 mei a.s. onze opkomsten weer kunnen opstarten!

Door alle regels zijn wij echter wel genoodzaakt om de opkomsten en tijden aan te passen.

Lees daarom goed onderstaande regels door.

 • Heeft u of uw kind een of meerdere symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, of koorts kom dan niet naar de opkomst.

 • Ga thuis naar het toilet. De toiletruimte zijn in principe gesloten, alleen bij “hoge nood” zullen weeen uitzondering maken.

 • De opkomsten vinden buiten plaats. Draag kleding die bij het weer past. Bij slecht weer gaat de opkomst niet door. De speltakleiding communiceert dit ruim op tijd naar hun eigen leden.

 • Houd je aan de opkomst tijden. Kom niet te vroeg en ga na de opkomst gelijk weg.

 • Kom zoveel mogelijk op eigen gelegenheid.

 • Ouders/verzorgers hebben geen toegang tot het terrein. Bij het brengen en halen van de kinderen vragen wij u zo veel mogelijk afstand te houden van elkaar en de leiding. Voor kinderen die met de auto worden gehaald en gebracht zorgt Scouting Marsua voor een veilige aanrij/doorrij-route vanaf de Vogelweg.

 • De opkomstentijden zijn aangepast:

   • Zaterdag 09.30 – 10.30 uur bevers

   • Zaterdag 11.30 – 13.00 uur ochtendwelpen

   • Zaterdag 13.30 – 15.00 uur middagwelpen

   • Zaterdag 19.00 – 20.30 uur scouts.

 • Wij mogen geen consumpties aanbieden, neem daarom vanuit huis evt. zelf een pakje of flesje drinken mee.

Zie ook het advies van Scouting Nederland.

Uiteraard houden wij ons allemaal aan de 1,5 meter regel. Echter deze regel geldt niet voor de Bevers en de Welpen onderling. Wij volgen hierin wel het advies van Scouting Nederland en zullen daarom geen contactspellen aanbieden.

Het zijn al met al best veel regels en het vraagt van ons allemaal veel improvisatie en acceptatie. Maar alleen samen met u kunnen wij uw kind(eren) een veilige scoutingopkomst bieden.

Wij hopen jullie allemaal zaterdag in goede gezondheid en met een warme glimlach te mogen ontvangen.

Voor vragen mag u altijd contact opnemen via info@scoutingmarsua.nl.

Update Coronavirus


24 maart 2020

Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 mei niet door te laten gaan.

Sinds maandagavond 23 maart gelden nieuwe maatregelen van de overheid in de aanpak van het coronavirus. Eén van deze maatregelen betreft dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen. Daarnaast blijft de overheid aandringen op het beperken van sociale contacten, stimuleert ze dat mensen thuis blijven werken en 1,5 m afstand houden. Met bovenstaand advies sluit Scouting aan bij de maatregelen die de overheid heeft afgekondigd.

Concreet houdt dit in dat wij tot en met 1 juni a.s. geen reguliere opkomsten draaien. Ook kiezen wij er met pijn in ons hart voor om onze groepsactiviteiten tot aan de zomervakantie niet door te laten gaan. Hoe we omgaan met ons groepskamp die voor deze zomer staat gepland nemen wij de komende weken een beslissing.

Toch hebben wij ook goed nieuws te melden! Onze leidingteams zijn op dit moment druk aan het brainstormen hoe we onze jeugdleden op afstand toch een leuke scoutingactiviteit kunnen bieden.

Zodra er wijzigingen zijn in de opgelegde maatregelen of in het advies van het RIVM informeren wij u zo snel mogelijk.

Tot die tijd, pas goed op elkaar en hopelijk tot snel!

Opkomsten gaan niet door


12 maart 2020, aangepast op 14 maart 2020

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 6 april niet door te laten gaan.

In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats, met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

Onze Scoutinggroep volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten de komende weken, tot 6 april gepland stonden NIET doorgaan.

We zullen u zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten die hierna volgen.

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden.